O‘ZBEKISTONDA OILAVIY BOLALAR UYINING TASHKIL ETILISHI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda oilaviy bolalar uyining tashkil etilishi, uning ahamiyati, tarbiyaviy jihatlari va bolalarga ko‘rsatilayotgan ijtimoiy yordam haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, oilaviy bolalar uylarining rivojlanish tarixi, huquqiy asoslari va jamiyatga ta’siri ham yoritiladi.Oilaviy bolalar uylari yetim yoki ota-onasining qaramog‘isiz qolgan bolalarni oila muhitida tarbiyalashni maqsad qilgan ijtimoiy muassasalardir. Ular an’anaviy bolalar uylariga nisbatan insonparvarlik tamoyillariga oilalarda tarbiyalanadi. Ushbu tizim bolalarning jamiyatga moslashuvini yengillashtirib, ularga ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish imkonini yaratadi.Bundan tashqari, oilaviy bolalar uylarini tashkil etish jarayoni davlat tomonidan moliyaviy qo‘llab-quvvatlanadi. Xususan, tarbiyachi-ota-onalarga maxsus moddiy yordam, bolalar uchun ta’lim va tibbiy xizmatlar taqdim etiladi. Ushbu maqolada oilaviy bolalar uylarining turlari, ularga qo‘yilgan talablar, bolalarni qabul qilish tartibi va boshqa muhim jihatlar ham batafsil bayon etiladi.