MAQSUD SHAYXZODA IJODINING O’ZBEK ADABIYOTIDAGI TUTGAN O’RNI (Modern education and development, 2025)
Maqsud Shayxzoda nafaqat yetuk ijodkor, balki chuqur bilimli  tadqiqotchi ham edi. Uning adabiyotshunoslik sohasida qilgan xizmatlari beqiyosdir.  Bundan tashqari u mohir tarjimon ham bo`lgan. Uning yaratgan asarlari manaviy merosimiz  va boyligimiz hisoblanadi.Hozirgi kunda juda ko`p joylarga Maqsud Shayxzoda nomiga  berilgan. Bundan tashqari uning nomiga medal , stipendiyalar ham ta`sis etilgan.