MUHAMMAD IBN ABU BAKR USFURIYNING “ARBAIN USFURIY” ASARINING AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Sharq xalqlari adabiyoti tarixida arba’in asarlar yozish an’ana bo‘lganligi va bu an’ananing o‘ziga xosligi yoritib berilgan. Jumladan, ar’bain an’anasi, nasrda yaratilgan arba’inlarning badiiyati uning arab, fors-tojik, turkiy xalqlar orasida keng tarqalganligi arba’in janrining adabiy an’ana darajasiga ko‘tarilganligi, uning Qur’on va hadislar bilan uzviy bog‘liqligi ochib berilgan.В данной статье освещаются традиции написания произведений арбаъин в истории литературы народов Востока и их особенности. В данной статье освещаются традиции написания произведений “арбаъин” в истории восточной литературы и их особенности. В частности, раскрыты популярность традиции “арбаъин”, проза среди арабского, персидско-таджикского и тюркского народов, их возведение в литературную традицию, а также показана ее связь с Кораном и хадисами.