ATOQLI OTLARNING BADIIY TEKSTDA LINGVISTIK VA MADANIY HUSUSIYATLARI (OYBEKNING "QUTLUG' QON" ROMANIDAGI QAHRAMONLAR ISMLARINING MISOLIDA) (Modern education and development, 2025)
This article examines the linguistic and cultural features of character names in Oybek's novel "Sacred blood". The semantic meaning, morphological features, and cultural as well as historical significance of proper nouns are analyzed. The research results indicate that each name reveals the character's personality and role in the novel. Names serve as a tool for understanding the characters' social roles, their life struggles, and their connection to the events in the novel.В данной статье рассматриваются лингвистические и культурные особенности имен собственных персонажей в романе Ойбека "Священная кровь". Анализируется семантическое значение имен собственных, их морфологические особенности, а также их культурное и историческое значение. Результаты исследования показывают, что каждое имя раскрывает характер персонажа и его роль в романе. Имена помогают раскрыть социальную роль персонажей, их жизненные пути и связь с событиями романа.Ushbu maqolada Oybekning "Qutlug' qon" romanidagi qahramonlar ismlarining lingvistik va madaniy tahlili ko'rib chiqiladi. Atoqli otlarning semantik ma'nosi, morfologik xususiyatlari va ularning madaniy hamda tarixiy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, har bir ism o'z qahramonining xarakterini va romandagi o'rnini ochib beradi. Ismlar orqali qahramonlar jamiyatdagi o'rni, ularning hayotiy kurashlari va voqealar bilan bog'liqligi aniq ifodalanadi.