QORA SEDANA MOYINI KIRITISH FONIDA 30 VA 90 KUN DAVOMIDA ETIL SPIRTI BILAN ZAHARLANGAN KALAMUSHLAR OʻN IKKI BARMOQ ICHAK DEVORINING MORFOLOGIK VA MORFOMETRIK XUSUSIYATLARINI TAHLIL QILISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqot etil spirti bilan zaharlangan sichqonlarning o'n ikki barmoqli ichak devorining morfologik va morfometrik xususiyatlarini o'rganishga bag'ishlangan. Tadqiqot 30 va 90 kun davomida qora sedana yog'ining (Nigella sativa) potensial himoya ta'sirini baholashga qaratilgan. Natijalar shuni ko'rsatdiki, spirtli ichimliklar ta'sirida ichak devorida sezilarli o'zgarishlar yuz beradi, qora sedana yog'i esa regenerativ va himoya ta'sirlarini namoyon etadi.