YANGI O`ZBEKISTONDA AYOLLAR VA BOLALAR SALOMATLIGINI SAQLASH (Modern education and development, 2025)
Maqolada O`zbekiston respublikasida onalar va bolalar salomatligini saqlash va mustahkamlash, sog’lom, jismonan va aqlan barkamol bolalarni tarbiyalashga qaratilgan davlat va ijtimoiy-tibbiy tadbirlar tizimi bayon etilgan. Bu borada sog’liqni saqlash tizimida onalar va bolalar salomatligini yanada muhofaza qilish bo’yicha taklif va tavsiyalar tadqiq etilgan. The article describes the system of state and social-medical activities aimed at maintaining and strengthening the health of mothers and children, raising healthy, physically and mentally competent children in the Republic of Uzbekistan. In this regard, proposals and recommendations for further protection of the health of mothers and children in the health care system have been researched.