ATROF MUHIT OMILLARINING INSON ORGANIZMIGA TA’SIRI, INSONLAR XAYOTINI GIGIENIK ME’YORLASHTIRISH VA REGLAMENTLASHTIRISH (Modern education and development, 2025)
Atrof-muhitni asrash, inson salomatligiga salbiy ta’sir etuvchi omillarni bartaraf qilish va turli kasalliklarni oldini olish hozirgi zamonning dolzarb mavzusi hisoblanadi. Hozirgi kunda respublikamizda sanitar-gigienik, epidemiologik va radiatsion xavfsizlik barqaror bo‘lib boshqa davlatlardan o‘ta xavfli yuqumli kasalliklarning kirib kelishiga yo‘l qo‘yilmayapti.