IQLIM O’ZGARISHI VA SUV RESURSLARIGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Bugungi kunda iqlim o‘zgarishi global muammolardan biri bo‘lib, uning suv resurslariga ta’siri juda katta. Atmosferadagi issiqxona gazlarining ortishi natijasida harorat ko‘tarilib, yog‘ingarchilik rejimi o‘zgarib, suv resurslarining taqsimoti va sifati sezilarli darajada o‘zgarib bormoqda. Bu esa qishloq xo‘jaligi, ichimlik suvi ta’minoti va ekotizimlarga jiddiy xavf tug‘diradi.