ODAM ORGANIZIMIDA PIGMENTLARNI BIOLOGIK ROLI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqot odam organizmidagi pigmentlarning biologik roli va ahamiyatiga bag'ishlangan. Pigmentlar organizmning rangini belgilashdan tashqari, bir qator muhim fiziologik jarayonlarda ishtirok etadi. Tadqiqotda melanin, gemoglobin, bilirubin va karotinoidlar kabi asosiy pigmentlarning tuzilishi, funksiyalari va metabolizmi ko'rib chiqiladi. Shuningdek, pigmentatsiya buzilishlari, pigmentlarning ultrabinafsha nurlanishidan himoya qilishdagi roli va pigmentlar bilan bog'liq bo'lgan kasalliklar muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari pigmentlarning inson salomatligi va kasalliklar rivojlanishidagi ahamiyatini tushunishga yordam beradi.