MAQSUD SHAYXZODANING “MIRZO ULUG‘BEK’’ASARI TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning “Mirzo Ulug‘bek” fojiasi, dramaning o'ziga xos kompozitsiyasi, tarixiy kolorit, shoirning obrazlar yaratish mahorati, Mirzo Ulug‘bekning ilm-fan homiysi sifatidagi faoliyati, oʻziga xos xarakterlarning yaratilganligi, shoirning so‘z ishlatish mahorati, badiiy asar ta‘sirchanligi haqida ilmiy-tahliliy fikrlar berilgan ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.