IJTIMOIY-PEDAGOGIK FAOLIYAT METODIKASI, MEXANIZMLARI VA TEXNOLOGIYASI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy-pedagogik faoliyatning metodik asoslari, amalga oshirish mexanizmlari va zamonaviy texnologiyalari keng yoritilgan. Ijtimoiy-pedagogik faoliyat ijtimoiy muhitda insonlarning rivojlanishi va moslashuviga ko‘mak beruvchi jarayon bo‘lib, uning asosiy maqsadi aholining turli qatlamlariga ta’lim, tarbiya va psixologik yordam ko‘rsatishdan iborat. Ushbu maqolada ijtimoiy-pedagogik faoliyatning samaradorligini oshirish uchun ishlatiladigan asosiy metodikalar, ularni tatbiq etish mexanizmlari hamda zamonaviy pedagogik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining roli tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy-pedagogik faoliyatning huquqiy va tashkiliy asoslari, hamkorlik tizimlari va innovatsion yondashuvlar bo‘yicha tavsiyalar berilgan.