SWOT TAHLILI MARKETINGNI STRATEGIK REJALASHTIRISH VOSITASI SIFATIDA (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada SWOT  tahlilining  marketing  strategiyasini  rejalashtirishdagi   o’rni  va  ahamiyatini   batafsil   ko’rib  chiqamiz.  SWOT tahlili   bu tashkilotning   ichki  va  tashqi   muhitini  baholashga  imkon   beruvchi  strategik   rejalashtirish  vositasi  bo’lib,  u   kuchli  tomonlar,  zaif   tomonlar,imkoniyatlar  va   tahdidlarni   aniqlashga  yordam beradi. Maqola  SWOT  tahlilining  marketing  jarayonidagi  ahamiyati, strategik  qaror qabul qilishda, bozorni  tushunishda, resurslarni  optimal  taqsimlashda va risklarni boshqarishda  qanday  foyda  keltirishi  haqida  ma’lumot  beradi.Shuningdek, maqolada  SWOT tahlilini  amalga  oshirish  bosqichlari  va uning  natijalari asosida marketing  strategiyasini  ishlab chiqish jarayoni ham yoritiladi.Samarali strategiyalarni  yaratish  uchun   zarur  bo’lgan  asosiy  tamoyillarni  taqdim etadi.