TIL NIMA UCHUN KERAK (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola tushunish va muloqotning asosiy vositasi bo'lgan tilning mohiyati va ahamiyatini o'rganadi. Til insoniyat sivilizatsiyasining rivojlanishida, madaniy merosning saqlanishida va shaxslararo munosabatlarning shakllanishida muhim rol o'ynaydi. Maqolada tilning kommunikativ, kognitiv, emotsional va madaniy funksiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, tilning jamiyatdagi o'rni, uning o'zgarishi va rivojlanishi, shuningdek, turli tillar va madaniyatlar o'rtasidagi munosabatlar ko'rib chiqiladi. Maqola tilning inson hayotidagi muhimligini ko'rsatib beradi va tilshunoslik, sotsiolingvistika va madaniyatshunoslik sohalari bo'yicha tadqiqotlar uchun asos bo'lib xizmat qiladi.