BOLANING SOTSIUMDA RIVOJLANISHI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola bolaning sotsiumda rivojlanish jarayonini tahlil qiladi. Maqolada bolaning ijtimoiy muhitda o‘zini anglash, jamiyatga moslashish va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirish bosqichlari ko‘rib chiqiladi. Ilk bolalik, maktab, o‘smirlik va yosh kattalik davrlarida bolaning rivojlanish jarayoni va unga ta’sir qiluvchi omillar, jumladan, oila, ta’lim muhitidan tashqari, jamiyat va madaniyatdagi axborot texnologiyalarining roli tahlil qilinadi. Maqola ijtimoiy rivojlanishning o‘zgacha jihatlarini yoritib, bolalar va yoshlarning ijtimoiylashuvi uchun muhim ahamiyatga ega bo‘lgan omillarni aniqlaydi.