MAQSUD SHAYXZODA HAYOTINING SO‘NGGI KUNLARI (Modern education and development, 2025)
Maqsud Shayxzoda o‘zbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri bo‘lib, umrining so‘nggi yillarida ijodiy va shaxsiy qiyinchiliklarga duch kelgan. Shoirning hayotining ushbu bosqichi sovet davri siyosiy muhitining murakkabligi, ijodiy cheklovlar va ruhiy iztiroblar bilan o‘tgan. Uning so‘nggi asarlari inson taqdiri, erkinlik va adolat g‘oyalari bilan sug‘orilgan. Ushbu maqolada Shayxzodaning hayotining so‘nggi yillari, uning ijodiy faoliyati va vafotining sabablari tahlil qilinadi.