SPORT ETIKASI: G’ALABA VA MAG’LUBIYAT MADANIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada sport etikasi tushunchasi, xususan, gʻalaba va magʻlubiyat madaniyati haqida soʻz boradi. Gʻalaba qozongan sportchilar uchun kamtarlik va raqibga hurmat muhim ekanligi ta’kidlanadi. Shuningdek, magʻlubiyatni munosib qabul qilish, sabr-toqat va o‘z ustida ishlash sportchining axloqiy yetukligidan darak berishi tushuntiriladi. Sport nafaqat jismoniy kuch sinovi, balki insoniy qadriyatlarni shakllantiruvchi muhim omil sifatida koʻrib chiqiladi. Maqolada bu tamoyillarning sportdagi va hayotdagi ahamiyati yoritiladi.This article will talk about the concept of Sports Ethics, in particular, the culture of victory and defeat. It is noted that humility and respect for the opponent are important for athletes who have won. It is also explained that a worthy acceptance of defeat, patience and work on oneself indicate the moral maturity of the athlete. Sport is considered not only as a test of physical strength, but also as an important factor that shapes human values. The article highlights the importance of these principles in sports and in life.