SPORT BILAN SHUG’ULLANISH ORQALI STRESSNI BOSHQARISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada sport bilan shugʻullanish stressni boshqarish vositasi sifatida tahlil qilinadi. Jismoniy faollik inson organizmida stress gormonlarini kamaytirishga, kayfiyatni yaxshilovchi endorfinlar ajralishiga va umumiy psixologik holatni barqarorlashtirishga yordam berishi ilmiy asoslangan dalillar bilan izohlanadi. Shuningdek, maqolada muntazam sport mashgʻulotlarining stressga chidamlilikni oshirish, diqqatni jamlash va emotsional muvozanatni saqlashdagi ahamiyati taʼkidlanadi. This article analyzes sports as a stress management tool. The fact that physical activity helps to reduce stress hormones in the human body, the release of endorphins that improve mood and stabilize the general psychological state is explained by scientifically based evidence. The article also highlights the importance of regular sports activities in increasing stress resistance, concentration and maintaining emotional balance.В этой статье анализируются занятия спортом как средство управления стрессом.Научно обоснованные данные свидетельствуют о том, что физическая активность способствует снижению гормонов стресса в организме человека, высвобождению эндорфинов, улучшающих настроение, стабилизации общего психологического состояния. В статье также подчеркивается важность регулярных спортивных тренировок для повышения стрессоустойчивости, концентрации внимания и поддержания эмоционального баланса.