STRATEGIK MARKETINGDA BASHORATLI TAHLILNING O‘RNI (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy marketingda bashoratli tahlil (predictive analytics) biznes qarorlarini samarali qabul qilish, raqobat ustunligini ta’minlash va mijoz ehtiyojlarini oldindan bilishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada strategik marketingda bashoratli tahlilning o‘rni, uning asosiy usullari va afzalliklari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt (AI), katta ma’lumotlar (Big Data) va statistik modellar yordamida marketing strategiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi.