MARKETING STRATEGIYALARIDA BLOKCHEYN TEXNALOGIYASINI QO’LLASH (Modern education and development, 2025)
Blokcheyn texnologiyasi marketing strategiyalarida yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Uning markazlashtirilmaganligi, shaffofligi va maʼlumotlarni oʻzgartirib boʻlmasligi kabi xususiyatlari marketing jarayonlarini ishonchli va samarali qiladi. Ushbu maqolada blokcheynning marketingda qoʻllanilishi, jumladan, mijozlarga ishontirish, maʼlumotlarni himoya qilish, loyalty dasturlari, smart-kontraktlar va reklama sohasidagi islohotlar kabi jihatlar koʻrib chiqiladi. Blokcheyn mijozlar bilan ishonchli munosabatlarni shakllantirish, maʼlumotlarning xavfsizligini taʼminlash va jarayonlarni avtomatlashtirish orqali marketing samaradorligini oshirish imkonini beradi. Biroq, texnik murakkablik, yuqori boshlangʻich xarajatlar va qonuniy tartibga solishning yetarli emasligi kabi qiyinchiliklar mavjud. Maqolada blokcheynning marketingdagi ahamiyati va kelajakda uning kengroq qoʻllanilishi mumkin boʻlgan yoʻnalishlari taqdim etilgan. Ushbu tadqiqot marketing mutaxassislari va texnologiya sohasidagi tadqiqotchilar uchun foydali manba hisoblanadi.