GIYOHVAND ISTEʼMOL QILISHGA MOYIL O‘SMIRLAR BILAN OLIB BORILADIGAN IJTIMOIY-PEDAGOGIK FAOLIYAT (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada giyohvandlik iste’mol qilishga moyil o‘smirlar bilan olib boriladigan ijtimoiy-pedagogik faoliyatning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. O‘smirlarning giyohvandlikka moyillik sabablarini aniqlash, ularning oldini olish va profilaktika tadbirlarini amalga oshirish muhim ahamiyatga ega. Maqolada oilaviy tarbiyaning roli, maktab va ta’lim muassasalari tomonidan olib boriladigan targ‘ibot ishlari, psixologik reabilitatsiya hamda huquqiy nazorat tizimining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘smirlarni sog‘lom turmush tarziga jalb etish va ularga ijtimoiy ko‘mak ko‘rsatish bo‘yicha samarali usullar taklif etiladi.