MEHNAT BOZORINI RAQAMLASHTIRISH VA AVTOMATLASHTIRISH: ZAMONAVIY MEHNAT MUNOSABATLARINING YANGILANISHI - Uzoqov S.D. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mehnat bozori bugungi kunda jadal o‘zgarishlar va global innovatsiyalar ta’sirida rivojlanmoqda. Ayniqsa, raqamli texnologiyalar va avtomatlashtirish tizimlarining joriy etilishi ishchilarning ish faoliyatiga, ularning samaradorligiga va mehnat bozoridagi talablarni shakllantirishga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Raqamlashtirish va avtomatlashtirish ish o‘rinlarini yaratish, mehnatni tashkil etish va ish haqi tizimlarini yaxshilashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada mehnat bozorini raqamlashtirish va avtomatlashtirish yo‘nalishlari haqida so‘z yuritamiz.