EKOLOGIYA O’ZGARISHINING QISHLOQ XO’JALIGI O’SIMLIKLARI MEVASIGA SALBIY TA’SIRI - A.Saidov; Z.Xoliqov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qishloq xo’jaligining iqlim o’zgarishiga ta’siri, iqlim o’zgarishining qishloq xo’jaligiga ta’siri, haroratning va yog’ingarchilik shakllarining o’zgarishi, ekstremal ob-havo hodisalari, zararkunandalar va kasalliklarning tarqalishi, suv tanqisligi, chorvachilik mahsulotlariga va oziq-ovqat xavfsizligiga ta’siri va boshqalar haqida keltirib o‘tilgan.