O‘QUV-MASHQ BOSQICHIDAGI TOG‘ CHANG‘ICHILARNI JISMONIY TAYYORGARLIGINI OSHIRISH SAMARADORLIGI - Jo‘rayev Ibroxim Boxodir o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya Maqolada tog‘ chang‘ichilarining jismoniy tayyorgarligini oshirishning samarali usullari va metodikasi tahlil qilinadi. O‘quv-mashq bosqichida sportchilarning chidamlilik, tezkorlik, muvozanat va koordinatsiya qobiliyatlarini rivojlantirish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar keltirilgan. Tadqiqotda statistik ma’lumotlar asosida jismoniy tayyorgarlik dasturining samaradorligi tahlil qilinadi va amaliy tavsiyalar beriladi.