BOLA TARBIYASI OLIY NE’MAT - Kamalova Yulduzxon Nazerbaevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Bola tarbiyasi har bir ota-ona, jamiyat va davlat uchun eng muhim vazifalardan biridir. Bu jarayon, nafaqat bolalarning shaxsiyati va xarakterini shakllantirishda, balki ularning kelajakdagi hayoti, ijtimoiy munosabatlari va jamiyatga qo‘shgan hissasida ham muhim ahamiyatga ega. Ota-onalar va tarbiyachilar, bolalarning tarbiyasida, ularning ruhiy, jismoniy va axloqiy rivojlanishini ta’minlash uchun mas’uldirlar. Bola tarbiyasi, shuningdek, millatning kelajagini belgilovchi asosiy omil hisoblanadi.