HAMSHIRA VA LABORANTLARNING TIBBIYOTDAGI O‘RNI - Urinova Dilafruz Radjabovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Hamshira va laborantlar tibbiyot tizimining ajralmas bo‘g‘ini hisoblanadi. Hamshiralar bemorlarni parvarish qilish, muolajalarni o‘tkazish va shifokor ko‘rsatmalarini bajarishda muhim rol o‘ynaydi. Laborantlar esa tashxis qo‘yish jarayonida laboratoriya tahlillarini o‘tkazish orqali shifokorlarga aniq ma’lumotlar taqdim etadi. Ushbu maqolada hamshira va laborantlarning kasbiy faoliyati, ularning bemorlar salomatligini saqlashdagi ahamiyati hamda tibbiyot tizimidagi roli yoritiladi.