YOSH GANDBOLCHILARNING ANATOMIK VA FIZIOLOGIK RIVOJLANISHI - Eshmamatova Gulolam Ilhomjon qizi; Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Yosh gandbolchilarni tayyorlashning anatomik va fiziologik jihatlari muhokama qilinadi. Jismoniy tarbiya va sport nazariyasi va amaliyotida o‘rganilayotgan jarayonning dolzarbligi va ahamiyati asoslandi. Yosh gandbolchilarning anatomik va fiziologik tayyorgarligining o‘ziga xos xususiyatlari bo‘yicha so‘rov natijalari taqdim etilgan. Tajribalar natijalari tahlil qilinadi, natijalarda jismoniy talqini beriladi.