ISLOMDA IBRATLI SHAXSLAR HAYOTI - Sherqulov Elbek Sherzodovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada islom tarixidagi iymon, ilm va odob-axloq sohasida alohida o‘rin tutgan shaxslarning hayoti tahlil qilinadi. Bu shaxslar nafaqat o‘z davrida, balki keyingi asrlarda ham musulmonlar uchun yo‘lboshchi va namuna bo‘lib xizmat qilganlar. Ularning hayot yo‘llarini o‘rganish orqali islom dinining asosiy qadriyatlarini chuqurroq anglashimiz va zamonaviy jamiyatda ularning o‘gitlarini qo‘llash yo‘llarini topishimiz mumkin. Maqolaning asosiy maqsadi – ushbu shaxslarning hayotiy tajribasidan saboq chiqarish va ularning mehnatlarini o‘rganish orqali bugungi avlod uchun saboq bo‘ladigan jihatlarni ajratib ko‘rsatishdir.