XOM IPAK ISHLAB CHIQARISH MAHSULOTLARI SINOV LABORATORIYASINI AKKREDITATSIYAGA TAYYORLASH - Eshonxonov Yusufxon Rasulilloxon o’g’li; Sulaymonov Sharifjon Abdumannobovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada xom ipak ishlab chiqarish mahsulotlarini sinovdan o‘tkazuvchi laboratoriyani xalqaro talablarga muvofiq akkreditatsiyaga tayyorlash masalalari yoritiladi. Tadqiqotda laboratoriya infratuzilmasi, sinov usullari, ISO/IEC 17025 standarti bo‘yicha talablar tahlil qilinadi. Shuningdek, mavjud muammolar va ularning yechimlari ko‘rib chiqiladi. Tahlillar asosida sifatni oshirish va akkreditatsiyaga muvaffaqiyatli erishish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi. Maqola amaliyotchi mutaxassislar va ilmiy tadqiqotchilar uchun foydalidir.