MAMLAKAT IQTISODIYOTIDA TRANSPORT TURLARINING AHAMIYATI - Otanazarova Charos Baxtiyor qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola transport sohasining iqtisodiyot va jamiyatda tutgan orni qandayligiga bag’ishlangan.Unda mamlakat rivojlanishida transport turlarining tasiri qay darajada ekanligi va milliy iqtisodiyotning boshqa tarmoqlaridan ajralib turuvchi asosiy xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek transportning Atrof-muhitga salbiy ta’sir ko’rsatishi sabablari ko’rsatilgan.