QON KETISHLAR. QON KETISHNI TO`HTATISH USULLARI - Rustamjon Nu’monov Madaminovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola qon ketishlarning turlari, sabablari va ularni to`xtatishning zamonaviy usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qon ketishlarni boshqarishning tibbiy va jarrohlik usullari, shuningdek, ularga oid dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda qon ketishni to‘xtatishning samarali usullari, jumladan, farmakologik vositalar, gemostatik materiallar va minimal invaziv texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Natijalar va munozaralar qon ketishlarni davolashda yangi yondashuvlarning afzalliklari va cheklovlarini ta’kidlaydi. Maqola tibbiyot mutaxassislari va tadqiqotchilar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.