БАРҚАРОР ИҚТИСОДИЙ ЎСИШНИ ТАЪМИНЛАШДА ИНВЕСТИЦИЯ САЛОҲИЯТИНИ ОШИРИШ - Валиев Б.Б. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ушбу мақола Ўзбекистонда инвестиция салоҳиятини ошириш ва барқарор иқтисодий ўсишни таъминлашга бағишланган. 2010–2024 йиллардаги инвестицияларнинг ривожланиш тенденциялари таҳлил қилиниб, иқтисодий ислоҳотларнинг самарадорлиги баҳоланган. Мақолада бизнес муҳитини яхшилаш, инфраструктурани модернизация қилиш, молиявий имкониятларни кенгайтириш, кадрлар тайёрлаш ва қонунчиликни мустаҳкамлаш каби таклифлар берилган. Шунингдек, мавжуд муаммолар, хусусан, бюрократик тўсиқлар ва инновацияларга инвестицияларнинг етишмаслиги кўриб чиқилган. Халқаро тажрибаларга таяниб, Ўзбекистон учун амалий ёндашувлар тавсия этилган.