TISH IMPLANTLARI: IMKONIYATLAR VA XAVFLAR - Umarova Nozimaxon Umidjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada stomatologiya sohasida keng qo‘llanilayotgan tish implantlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Implantatsiya – tish yo‘qotilganda og‘iz bo‘shlig‘i funksiyasini tiklash va estetikani qayta tiklashda qo‘llaniladigan ilg‘or usullardan biridir. Maqolada implantlarning asosiy afzalliklari, masalan, ularning tabiiy ko‘rinishi, chidamliligi, funksionalligi va qo‘shni tishlarga zarar yetkazmasdan tiklanish imkoniyati yoritilgan. Shu bilan birga, implantatsiya jarayoni bilan bog‘liq bo‘lgan xavflar, jumladan, infeksiya xavfi, organizm tomonidan rad etilishi, narxning yuqoriligi va muolajaning uzoq davom etishi ham tahlil qilinadi. Mazkur maqola stomatologlar, talabalar va tibbiyot sohasiga qiziquvchi keng omma uchun foydali bo‘lishi mumkin.