SURUNKALI BUYRAK YETISHMOVCHILIGINING AYOLLAR REPRODUKTIV SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Raxmatova Nafisa Baxriddinovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada SBY ning ayollar reproduktiv tizimiga ta’siri, hayz kelishining buzilishlari, ovulyatsiya muammolari, bepushtlik va gormonal disbalans kabi asosiy muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, dializ va buyrak transplantatsiyasining reproduktiv salomatlikka ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Kasallikni boshqarish uchun gormonal davolash, psixologik qo‘llab-quvvatlash va tibbiy monitoringning ahamiyati yoritiladi.