O‘ZBEKISTONDA MAKTABGACHA TA‘LIM MUASSASALARINI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH - Karimova Diyora Torayevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda maktabgacha ta’lim muassasalarini moliyalashtirishning amaldagi holati tahlil qilinadi va mavjud mexanizmlarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar beriladi. Tadqiqotda natijalarga yo‘naltirilgan byudjetlashtirish, davlat-xususiy sheriklik (DXSh) va moliyaviy barqarorlik imkoniyatlari o‘rganilgan. Olingan natijalar maktabgacha ta’lim sohasida moliyaviy resurslarni adolatli, samarali va shaffof taqsimlashda nazariy va amaliy asos bo‘lib xizmat qilishi mumkin.