JINOYAT HUQUQI TUSHUNCHASI VA VAZIFALARI VA PRINSIPLARI - Ibrohimov Dostonbek Rustam o’g’li; Muhammadjonova Marjona Xabibullo qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: E’tiboringizga havola etilayotgan ushbu maqolada jinoyat tushunchasiga ta’rif berilgan bo’lib, uning qanday vujudga kelishi asoslari, belgilari va tasniflanishi haqida so’z borgan bo’lib, shu bilan birga hozirgi zamonaviy huquq tizimini tarkibiy qisimlari va predmeti, metodlari, vazifalarini keng asoslar orqali tushuntirilib o’tilgan, shu bilan birga jinoyatni osonlashtirish maqsadida jinoyat huquqi fani orqali keng yoritilib o’tilgan, jinoyatni ko’rib chiquvchi sud organi orqali amaliyotda qay tartibda amalga oshishni ko’satilinib o’tilgan.