O‘SMIRLIK DAVRIDA STRESSNING XUSUSIYATLARI VA UNI BOSHQARISH USULLARI - Tursunbayev Xusanboy Muhammadaliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o’smirlik davridagi stressning o’ziga xos xususiyatlari va uni boshqarish strategiyalari ko’rib chiqiladi. O’smirlik - bu jismoniy, psixologik va ijtimoiy o’zgarishlar bilan ajralib turadigan inson rivojlanishining muhim bosqichi. Ushbu o’zgarishlar ko’pincha stress darajasining oshishiga olib keladi. Insho o’smirlardagi stressning kelib chiqishi, uning psixologik va fiziologik ta’siri, stressni engillashtirish va boshqarish strategiyalarini tahlil qiladi.