GENETIK O’ZGARUVCHANLIK - Bozorova Husnora (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Genetik o’zgaruvchanlik – bu tirik organizmlar orasidagi irsiy farqlar majmuasi bo’lib, u hayotning xilma-xilligini ta’minlovchi asosiy omildir. Ushbu o’zgaruvchanlik tufayli, bir turdagi organizmlar ham o’ziga xos xususiyatlarga ega bo’lishi mumkin. Bu esa, o’z navbatida, turlarning atrof-muhit sharoitlariga moslashuvchanligini oshiradi va evolyutsion jarayonlarning harakatlantiruvchi kuchiga aylanadi.