GLOBLALASHUV SHAROITIDA IQTISODIYOTGA INNOVATSIYALARNI JORIY ETISHNI BOSHQARISH YO‘LLARI - Komila Abdullayeva G’ulomjon qizi; Xaydarov Nizomiddin Xamrayevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv sharoitida iqtisodiy rivojlanishning ustuvor omili sifatida innovatsiyalarni joriy etish va ularni samarali boshqarish masalalari tahlil qilinadi. Globallashuv jarayonlari tufayli yuzaga kelayotgan yangi iqtisodiy chaqiriqlarga javoban, innovatsion yondashuvlar yordamida milliy iqtisodiyotlar raqobatbardoshligini ta’minlashi mumkinligi asoslanadi. Maqolada xalqaro tajriba – Germaniya, Janubiy Koreya va AQSHdagi innovatsion boshqaruv mexanizmlari bilan bir qatorda, O‘zbekiston Respublikasida mavjud imkoniyatlar va mavjud muammolar tahlil etilgan. Shuningdek, innovatsion infratuzilmani rivojlantirish, startaplar va raqamli texnologiyalarni iqtisodiyotga tatbiq etishning amaliy mexanizmlari yoritilgan.