PEDAGOGIKA FANINING RIVOJLANISH TARIXI VA ASOSIY BOSQICHLARI - Abduraxmonov Asqarali Abduvliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada Pedagogika fanining qisqacha ta’rifi, tarixiy bosqichlarga ajratish mezonlari, qadimgi Sharq mamlakatlarida tarbiya g‘oyalari, qadimgi Yunoniston va Rimda pedagogik qarashlar, o‘rta asrlar pedagogikasi: diniy ta’limning ustunligi, Uyg‘onish davrida pedagogik tafakkurning rivoji, mustaqillik davrida O‘zbekistonda pedagogika fanining taraqqiyoti, bugungi kunda pedagogika fanining dolzarb yo‘nalishlari, xulosa: tarixiy tajribaning hozirgi ta’limga ta’siri haqidagi fikr va mulohazlar keng tarzda yoritilgan.