ELLIPTIK EGRI CHIZIQLAR KRIPTOGRAFIYASIDA DISKRET LOGARIFM MUAMMOSI VA UNI TADQIQ QILISH - Toshboyeva Feruza To‘lqin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Diskret logarifm muammosi ko’plab kriptografik tizimlarning asosini tashkil qiladi.Ushbu maqolada elliptik egri chiziqlar kriptografiyasida DLP va uni samarali hal qilishning bir nechta usullari tadqiq qilinib yoritib berilgan.Shu bilan birga tahliliy natijalar va xulosa keltirilgan.