YOSHLAR TILI VA UNING XUSUSIYATLARI - Zokirova Fotima Sheraliyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola yoshlar tilining shakllanishi, xususiyatlari va ijtimoiy o‘zgarishlarga bo‘lgan munosabatini o‘rganadi. Yoshlar tili, asosan, ijtimoiy va madaniy o‘zgarishlarga javoban rivojlanadi va zamonaviy texnologiyalar, global madaniyat hamda internet tarmoqlarining ta’siri bilan yangi so‘zlar, iboralar va qisqartmalarni o‘z ichiga oladi. Maqolada yoshlar tilining qisqartmalar, yangi so‘zlar, sleng, emosional ifodalar kabi asosiy xususiyatlari va ijtimoiy tarmoqdagi rivojlanishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yoshlar tili jamiyatdagi o‘zgarishlarni, yangi qadriyatlarni va yoshlarning dunyoqarashini aks ettiradi. Maqola yoshlar tilining faolligi va uning jamiyatdagi ahamiyatini ochib beradi.