ARAB TILIDA TASDIQ VA INKOR GAPLAR: LINGVISTIK XUSUSIYATLAR VA GRAMMATIK SPETSIFIKA - Abdumajitov Shaxboz (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tilidagi tasdiq va inkor gaplarning lingvistik va grammatik xususiyatlari o‘rganiladi. Jumla tuzilishi, inkor partiklalari, tasdiq shakllari hamda ularning gapdagi sintaktik roli tahlil qilinadi. Shuningdek, arab tili bilan o‘zbek va ingliz tillari o‘rtasidagi grammatik tafovutlar va o‘xshashliklarga e’tibor qaratiladi. Maqola arab tilini o‘rganuvchilar uchun nazariy va amaliy jihatdan foydali bo‘lishi mumkin.