MEDITSINA BIOFIZIKASIDA LAZER TEXNOLOGIYALARINING QO‘LLANILISHI - Sattorov Yorqin Karimovich; Abdusattorov Muhammadjon G’ulomjon o’g’li; Tojiyev Behruz Hayotjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiy biofizikada lazer texnologiyalarining asosiy tamoyillari, ularning biologik to‘qimalarga ta’siri va zamonaviy tibbiyotda diagnostika hamda davolash maqsadida qo‘llanilishi yoritilgan. Lazer nurlanishining to‘qimalar bilan o‘zaro ta’siri, turlari va terapevtik jihatlari batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, biofizik nazariyalar asosida lazer texnologiyalarining samaradorligi va xavfsizligi tahlil qilinadi. Maqola tibbiyot sohasi bo‘yicha tahsil olayotgan talabalar, ilmiy tadqiqotchilar va amaliyotchi shifokorlar uchun nazariy hamda amaliy ahamiyatga ega.