BOLALARDA UCHROVCHI ONKOLOGIK KASALLIKLAR - Nargiza Qoziraximova Qodrjonovna; Zafarova Mumtozbegim Omadbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar orasida uchraydigan onkologik kasalliklarning asosiy turlari, sabablari, klinik belgilari va davolash usullari yoritilgan. Xususan, leykoz, miya o‘simtalari, limfomalar, neyroblastoma kabi keng tarqalgan bolalar saratonlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, erta diagnostika, zamonaviy terapiya usullari va profilaktik choralar muhimligi ta’kidlangan. Maqolaning maqsadi – pediatrik onkologiya sohasidagi bilimlarni mustahkamlash hamda bolalarda saraton kasalliklarini erta aniqlash va samarali davolashga yo‘naltirilgan yondashuvlarni o‘rganishdan iborat.