BEMORLARNI TEKSHIRISHDA ZAMONAVIY XIRURGIYANING O‘RNI VA YUTUQLARI - Akbarov Avazhon Po‘latovich; Saydullayeva Maqsadoy Jalol qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy xirurgiya sohasida bemorlarni tekshirish va davolashning samarali usullari tibbiyot sohasining eng muhim yutuqlaridan biridir. Bemorlarni tekshirishda xirurgiyaning yangi texnologiyalar, apparatlar va diagnostika usullaridan foydalanish natijasida davolashning samaradorligi sezilarli darajada oshdi. Ushbu maqolada zamonaviy xirurgiyaning bemorlarni tekshirishdagi o‘rni, yutuqlari va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Xususan, diagnostik texnologiyalar, robot-xirurgiya, minimal invaziv operatsiyalar va genetik tahlillar kabi yangi metodlar tibbiyotda qanday o‘zgarishlar yaratgani haqida so‘z yuritiladi.