FUNKSIONAL TALABLAR. FUNKSIONAL EMAS TALABLAR - Boboqulov Bahridin; Suyarov Akram (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada dasturiy injiniring sohasida talablarni to‘g‘ri aniqlash va tasniflash muhimligi yoritilgan. Asosan, funksional va funksional bo‘lmagan talablarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning dasturiy ta’minot loyihalaridagi o‘rni, foydalanuvchi ehtiyojlariga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, har ikki turdagi talablarni ishlab chiqish jarayonida uchraydigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi. Maqola natijasida talablarni aniq va to‘g‘ri aniqlash dasturiy ta’minot sifatiga bevosita ta’sir qilishi isbotlanadi.