XORAZM LAXJASIGA OID TURISTIK LEKSEMALRNING PRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Maxmudov Xudoyshukur Alisherovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm lahjasiga xos bo‘lgan turistik leksik birliklar lingvistik va pragmatik nuqtayi nazardan o‘rganilgan. Dialektal so‘zlarning madaniy yuklamasi, ularning turizm kontekstidagi kommunikativ funksiyasi va tarjima jarayonidagi muammolari tahlil qilingan. Maqolada Xorazm lahjasidagi ayrim so‘z va iboralar real kontekstdagi misollar asosida tahlil qilinib, ularning ingliz tiliga tarjima strategiyalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari dialektal birliklarning milliy brend yaratishdagi rolini ham ochib beradi va ularni tarjima qilishda izohli yoki funksional yondashuvlar afzal ekanini asoslaydi.