OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA ICHKI AUDIT TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Ergashev Xudoynazar Xabibullayevich; Abduraxmonov Saidqosimxon Abduhamid o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada byudjet tashkilotlaridan oliy ta’lim muassasalarida davlat moliyaviy nazorat usullaridan biri ichki audit xizmatini rejalashtirish va takomillashtirishning dolzarb masalalari, asosiy tamoyillari, usullari va xususiyatlari haqida yozilgan. Bunda davlat, xorijiy va nodavlat oliy ta’lim muassasalarining mulkchilik shakliga ko‘ra tarkibi, ularning o‘ziga xos bo‘lgan farqli jihatlari, ta’lim muassasalaridagi byudjetdan tashqari mablag‘larining tarkibiy tuzilishi va buxgalteriya hisobining ob’ektlari tadqiq qilingan. Shu bilan birgalikda maqolada byudjet tashkilotlarida byudjet hisobi va nazoratini takomillashtirish bilan bog‘liq hozirgi kundagi muammolar va ularni bartaraf etishning nazariy hamda amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan.