SUN’IY INTELLEKTNING INSON ONGIGA TA’SIRI - Qoziraximova Nargizaxon Qodrjonovna; Sharipova Nargizaxon Ibrohimjon qizi; Turgunov Shuxratillo Xasanovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining inson ongiga bo‘lgan ta’siri ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt tizimlarining kognitiv jarayonlar, emotsional holat, qaror qabul qilish va onginga aloqador boshqa psixologik jihatlarga qanday ta’sir ko‘rsatishi o‘rganiladi. Tibbiyot, xususan nevrologiya sohasida SI’ning qo‘llanishi, neyroprotezlar va neyrofeedback texnologiyalari orqali ong faoliyatiga ta’siri muhokama qilinadi. Shuningdek, ongga ta’sir qilishning axloqiy va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinadi.