“SUN’IY INTELLEKT VA TA’LIM: PEDAGOGIKANING YANGI PARADIGMALARIGA TA’SIRI” - Xudoyqulov Sunnat Ismatillo o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellektning (SI) zamonaviy ta’lim jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. SI texnologiyalarining o‘qitish usullari, o‘quvchilarning individual rivojlanishiga ta’siri va pedagogik jarayonni avtomatlashtirish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda SI asosidagi ta’lim platformalarining afzalliklari va kamchiliklari ko‘rib chiqilib, ularning kelajakdagi istiqbollari muhokama qilinadi.